Hogyan adhat el régiségeket?

Az eladandó tárgyat kézbe veszem, rövid vizsgálat után azonnal készpénzes ajánlatot teszek.

Sem bizományba, sem egyéb módon nem akarom tárgyait úgy árusítani, mindenféle felelősség nélkül, hogy ez az Ön kockázata legyen! Ha igent mond a felbecsült árra, azonnal fizetek, ha nem, segítek visszacsomagolni, esetleg kivinni az autójához, várom máskor is szeretettel, rossz érzés nélkül.

Önnek egyet kell tennie: elhoznia hozzám régiségeit, illetve személyi okmányait, hogy a tranzakcióról bizonylatot állíthassak ki.

Van arra is mód, hogy én keressem fel Önt. Mivel azonban tíz-hússzor több megkeresést kapok, mint amennyi címet lehetőségem van meglátogatni, válogatnom kell: míg az üzletben nyitvatartási időben egyeztetés nélkül, bármikor állok rendelkezésére, kiszállás előtt viszont lehetőség szerint pontos információra – minőség, mennyiség, esetleges cégjelzések, fényképek – és egy rövid telefonbeszélgetésre is szükség van.

Értékbecslésre azonban a fentiek esetén sem vállalkozom távolról: bizonyos kereskedők ugyan fotók alapján is végeznek „műbírálatot”, magas összeget mondanak rá, ezzel odacsalják az ügyfelet, majd a helyszínen mindenféle indokkal lebecsülik a tárgyat. Én azonban komolyan vesszem a munkát és ügyfeleimet is, ezért műtárgyakat kizárólag személyesen, vizsgálat után értékelek, vásárolok.

Hasznos lehet, ha megnézi a Gyakori kérdéseket, ahol nagy eséllyel választ kap sok olyan kérdésre, ami felmerülhet Önben, mielőtt kiválasztja, kivel is kötne üzletet, kinek adná el értékeit, hogyan is működik ez mostanság, mire kell vigyáznia, mielőtt pénzzé tenné vagyont érő hagyatékát! Ha esetleg további információra lenne szüksége, bármikor szívesen állok rendelkezésére!